Tonijn eten aan de Paseo Marítimo

Barbate is in heel Spanje beroemd om zijn tonijn die zo naturel mogelijk geserveerd wordt. Aan de zeepromenade tonijn verorberen mag in Barbate dan ook zeker tot de hoofdattracties gerekend worden. 

Parque Natural de la Breña y Marismas del Barbate

Boven Barbate bevindt zich Parque Natural de la Breña y Marismas del Barbate dat 4893 hectare bestrijkt verdeeld over land (3921 ha) en zee (940 ha). Een pijnbomenbos, zeldzame planten (breña), moerassen (marisma) en kliffen maken allemaal deel uit van het nationale park. In het park bevindt zich ook een uitkijktoren die uitziet op de fraaie kustlijn en bij helder weer kun je ook Afrika zien liggen. Het natuurpark telt vijf ecosystemen: zee, kliffen, dennenbossen, getijdengebieden en duinen.

Playa de los Caños de Meca

Op ongeveer 8 km ten westen van Barbate is Playa Los Caños de Meca gelegen. 2700 meter lang is en 40 meter breed is het een puur strand. In de zomer zijn er een aantal bars en restaurantjes aan het strand. 


Playa de Zahora

Nog verder westelijk vinden we Playa de Zahora tussen de gemeenten Barbate en Vejer de la Frontera bij de vuurtoren van Trafalgar. Met 1600 meter lang en 40 meter breed is Playa de Zahora een uitgestrekt, mooi en rustig strand strand. Surfers zijn gek op de onstuimige zee. Spanjaarden vieren er hun vakantie in augustus. 

Faro de Trafalgar

Vuurtoren waarbij een fraai naturel strand ligt. Het winderige strand biedt schitterende vergezichten. Je kunt er ook goed duiken maar laat je voorlichten over de stromingen.

Terug naar introductie Barbate


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring