Castillo de Seboruco 

Tussen 1739 en 1742 werden in Baracoa drie forten gebouwd: Castillo de Seboruco, Fuerte de la Punta en Fuerte Muchachín. De eerste vormt nu een hotel, de tweede fungeert als restaurant en de derde doet dienst als gemeentemuseum. Castillo de Seboruco kijkt schitterend uit op Baracoa, de Baai van Barocao en de berg El Yungue.

Parque Independencia 

Op het centrale plein van Baracoa staat de kathedraal en een bekend beeld van de indianenleider Hatuey. In de omgeving van het plein vind je ook Casa de la Trova en het Casa de la Cultura.

Kathedraal en Cruz de la Parra

De kathedraal van Baracoa werd gebouwd in 1807 en recent gerestaureerd. De Catedral de Nuestra Señora de la Asunción, oorspronkelijk gebouwd in 1511, geniet vooral bekendheid vanwege het Cruz de la Parra, die eigenhandig door Columbus zou zijn geplaatst. 

Museo Municipal

In het voormalige kasteel Fuerte Matachín zit nu het gemeentemuseum gevestigd. Het museum toont o.m. archeologische en Spaanse vondsten. 

Malecón

Deze promenade verbindt de forten Fuerte Matachín en Fuerte de la Punta. Een aanrader om af te struinen. 

Museo Arqueológico la Cueva Del Paríso

Generaties lang werden grotten in Baracoa door de inheemse bevolking gebruikt. Tegenwoordig vormen ze toeristische attracties. Er zijn bijvoorbeeld irrigatiekanalen en ruim 500 inheemse muurschilderingen gevonden. Gevestigd in een schitterende grot toont het bescheiden Museo Arqueológico la Cueva Del Paríso verscheidene archeologische vondsten. 

Parque Nacional Alejandro de Humboldt

Dit Unesco werelderfgoed is vernoemd naar de Duitse wetenschapper Humboldt die het gebied bezocht in 1800 en 1801. Het nationale park kent een indrukwekkende flora en fauna. Hiertoe behoren varens, palmbomen en rivieren die tot de breedste in het Caribisch gebied behoren. Ook zijn er 64 vogelsoorten waarvan er 12 inheems zijn. Parque Nacional Alejandro de Humboldt bevindt zich op 20 km ten noorden van Baracoa. 
Terug naar introductie Baracoa


Reisbestemmingen Cuba

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring