Warmwaterbronnen Baños 

Binnen en buiten Baños zijn warmwaterbronnen in alle soorten en maten voorhanden. Centraal gelegen iets ten zuidoosten van de basiliek vinden we Piscinas de la Virgen. Het complex omvat tien baden en breidt zich nog steeds uit. Overdag kan het hier erg druk worden en een bezoek vroeg in de ochtend of 's avonds is aan te bevelen. Tussen 16:00 uur en 18:00 uur is het complex gesloten. Eenvoudig en ietwat gedateerd is Baños el Solado. Gelegen op 2,5 kilometer van het centrum bevindt dit complex zich in gevaarlijk vulkanisch actief gebied. 

Basílica de Agua Santa

Deze basiliek met twee spitsen van 58 meter hoog is gewijd aan de Heilige Maagd van het Water. De gotische basiliek trekt duizenden pelgrims. Voor Ecuadoranen een ware trekpleister.

Watervallen Baños 

Een bezoek aan een waterval mag natuurlijk niet ontbreken in Baños. Leuk is bijvoorbeeld het afstruinen van de Ruta de Cascada met de mountainbike. Maar ook te voet, paard of met een auto kun je de watervallen verkennen. Pailón del Diablo (gelegen tussen de vierde en vijfde tunnel van Baños) wordt alom gezien als de spectaculairste waterval. De waterval heeft twee ingangen. Via de nieuwe ingang (bordje 'Nueva Entrada') bereik je de waterval het makkelijkst en heb je het mooiste uitzicht. 

Mountainbiken Baños 

Een aanrader in Baños is de fietstocht naar Puyo. Goed voor een afstand van 60 kilometer. Maar het goede nieuws is dat je hoofdzakelijk naar beneden gaat en de meeste energie gaat naar remmen en niet vergeten opletten. De fietstocht door de centrale berglanden van Ecuador is prachtig. En lekker handig, terug pak je gewoon de bus. Onderweg kan je ruimte inlassen voor een andere activiteit: ziplinen. Met een kabeltje word je vastgemaakt om met grote snelheid langs prachtige watervallen en bergrotsen te zweven.  

Schommels Baños

Wil je boven Baños vliegen? Waag je dan aan het bestijgen van een van de gigantische schommels in de omgeving van het stadje. De bekendste schommel is La Casa del Arbol. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de bergachtige omgeving. Een iets minder bekende schommel, maar minstens zo spectaculair, is Columpio Fantasias de Volar. Op deze schommel word je gelanceerd tot grote hoogtes boven de vallei van Baños. Zeer fotogeniek!

 

Terug naar introductie Baños


Reisbestemmingen Ecuador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring