Stadsmuren
De Muralla de Ávila omringt volledig de oude stad van Ávila. In totaal gaat het om een oppervlakte van meer dan 2,5 kilometer. De muren zijn drie meter dik en twaalf meter hoog en omvatten negen torens en verscheidene toegangspoorten. Bekende poorten zijn de Puerta de San Vicente en de Puerta del Alcázar die geflankeerd worden door tweelingtorens. Met de bouw van de muren werd aangevangen in 1090 en in de 12e eeuw werden ze herbouwd in romaanse stijl. Je kunt volledig om de muren heen lopen of juist bovenop de muren gaan lopen. In dat laatste geval kun je dan ongeveer de helft van dit traject bewandelen. Om toegang te krijgen tot de bovenkant heb je een kaartje nodig die gekocht kan worden bij het toeristenbureau (Centro Recepción de Visitantes), te vinden bij de entree van de muren. Houd er rekening mee dat de muren op gezette tijden (afhankelijk van het seizoen) betreden kunnen worden. 

Kathedraal
Ook de kathedraal (de achterkant) maakt deel uit van de stadsmuren van Ávila. De bouw van de Catedral de Cristo Salvador startte in 1091 en zou doorgaan tot de 16e eeuw. De bouwstijl is grotendeels gotisch. Tot de bezienswaardigheden behoren het Sepulcro de Alonso de Madrigal (een fraai beeld in plateresco van Vasco de la Zarza), de retabel en de kloostergalerij. De entree bedraagt circa 3 euro.

Palacio de los Velada
Dit 16e eeuw renaissancistische paleis dat nu dienst doet als hotel en restaurant ligt op een steenworpafstand van de kathedraal. De schitterende patio is een geliefde plek om te lunchen of te dineren en vormt niet zelden het decor voor recepties en feesten. Stap zeker even binnen om sfeer te proeven en de fraaie patio te bewonderen.  

Convento de Santa Teresa
Dit klooster werd gebouwd in 1636 op de plek waar Santa Teresa in 1515 werd geboren. Dit interessante museum biedt uitgebreide informatie over het leven van de beroemde Teresa verdeeld over drie secties: de kerk, een relikwie-ruimte en een museum. Tot de hoogtepunten behoren een kapel die gebouwd werd over de kamer waar Teresa werd geboren en een opmerkelijke relikwie in de vorm van een vinger met ring en al.

Palacio de los Serrano
Dit renaissancistische paleis (nu een cultureel centrum) werd gebouwd in 1557. Palacio de los Serrano behoorde toe aan de wethouder Pedro Álvarez Serrano. De patio is al een reden om hier binnen te stappen. 

Basílica de San Vicente
Deze fraaie romaanse kerk (sinds 1882 een Nationaal Monument) werd gebouwd in de 12e eeuw op de plek waar San Vicente, Sabina en Cristeta in 306 de marteldood zijn gestorven. De kerk bevindt zich net buiten de stadsmuur. 

Iglesia de San Pedro
Deze romaanse kerk bevindt zich aan de Plaza de Santa Teresa, ook net buiten de stadsmuren gelegen. De bouw van deze mooie kerk begon in 1100 en werd vermoedelijk in 1130 voltooid. Daarna, in de 13e en 14 eeuw, hebben er nog aanpassingen plaatsgevonden.  

Los Cuatro Postes
Ten noordwesten van de stad in de richtig van Salamanca vinden we het momunent Los Cuatros Postes, zowel een heiligdom als mirador. De plek markeert de plek waar Teresa en haar broer door een oom werden tegengehouden terwijl ze wegliepen van huis. Vanaf Cuatro Postes  ('Vier Palen') heb je het mooiste uitzicht op Ávila. 

 


 

 

 

Terug naar introductie Ávila


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring