Stadsmuren van Ávila

De stadsmuren omringen volledig de oude stad van Ávila: in totaal een oppervlakte ruim 2,5 kilometer. Drie meter dik en twaalf meter hoog omvatten de muren negen torens en verscheidene toegangspoorten. Bekende poorten van de Muralla de Ávila vormen de Puerta de San Vicente en de Puerto del Alcázar. Met de bouw van de stadsmuren werd aangevangen in 1090 om in de 12e eeuw te worden herbouwd in romaanse stijl. Je kunt volledig om de muren heen lopen of juist bovenop de muren gaan lopen waarmee de helft van het traject bestreken kan worden. Om toegang te krijgen tot de bovenkant koop je een kaartje bij het toeristenbureau. Centro Recepción de Visitantes vind je bij de entree van de muren. Afhankelijk van het seizoen kunnen de muren op vaste tijden betreden worden.

Kathedraal van Ávila

De achterkant van kathedraal maakt ook deel uit van de stadsmuren van Ávila. Reeds gestart in 1091 zou de bouw van de Catedral de Ávila (of Catedral de Cristo Salvador) pas eindigen in de 16e eeuw. Tot de bezienswaardigheden van de grotendeels gotische kathedraal behoren het Sepulcro de Alonso de Madrigal (een fraai beeld in plateresco van Vasco de la Zarza), de retabel en de kloostergalerij. De entree voor de imposante kathedraal bedraagt 6 euro.

Palacio de los Velada

Op een steenworp afstand van de kathedraal bevindt zich Palacio de los Velada. Een 16e eeuws renaissancistische paleis dat nu dienst doet als hotel en restaurant. Met regelmaat het decor vormend voor recepties en feesten is de schitterende patio een geliefde plek om te lunchen of te dineren. Stap zeker even binnen om sfeer te proeven, de fraaie patio te bewonderen of om van binnenuit foto's te schieten vanuit het dak dat uitkijkt op de kathedraal.  

Klooster van de heilige Theresia

Convento de Santa Teresa werd gebouwd in 1636 op de plek waar Santa Teresa in 1515 werd geboren. Dit interessante museum biedt uitgebreide informatie over het leven van de beroemde Teresa verdeeld over drie secties: de kerk, een relikwie-ruimte en een museum. Tot de hoogtepunten behoren een kapel die gebouwd werd over de kamer waar Teresa werd geboren. Een op zijn minst opmerkelijk relikwie is een vinger met ring van Teresa.

Palacio de los Serrano

Dit renaissancistische paleis dat nu dienst doet als een cultureel centrum werd gebouwd in 1557.  Palacio de los Serrano behoorde toe aan de wethouder Pedro Álvarez Serrano. De patio is al een reden om hier binnen te stappen. 

Basílica de San Vicente

Sinds 1882 vormt Basílica de San Vicente een Nationaal Monument. Deze fraaie romaanse kerk werd gebouwd in de 12e eeuw op de plek waar San Vicente, Sabina en Cristeta in 306 de marteldood stierven. De kerk bevindt zich net buiten de stadsmuren. 

Iglesia de San Pedro

Net buiten de stadsmuren aan de Plaza de Santa Teresa bevindt zich de romaanse kerk Iglesia de San Pedro. De bouw van deze mooie kerk begon in 1100 en werd vermoedelijk in 1130 voltooid. Verschillende aanpassingen hebben nog in de 13e en 14 eeuw plaatsgevonden.  

Los Cuatro Postes

Ten noordwesten van de stad in de richtig van Salamanca vinden we het monument Los Cuatros Postes. Zowel een heiligdom als mirador markeert ze de plek waar Teresa en haar broer door een oom werden tegengehouden terwijl ze wegliepen van huis. En wat betreft de mirador: vanaf Cuatro Postes (Vier Palen) heb je het mooiste uitzicht op Ávila. 

   

 

Terug naar introductie Ávila


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring