Bezienswaardigheden Arrecife

Castillo de San Gabriel

Dit kleine kasteel werd gebouwd in 1590 en moest de stad beschermen tegen piraten. Het kasteel ligt fraai in de zee en is via een loopbrug bereikbaar. Aan de andere kant van het kasteel kun je via een dam teruglopen. In het kasteel huist een klein historisch museum (alleen in het Spaans) dat gratis bezocht kan worden. Spreek je geen Spaans dan is het toch de moeite om even binnen te stappen, ook voor het uitzicht boven. 

Islote de Fermina

In de jaren 70 ontworpen door César Manrique is dit witte complex in de zee nog steeds een imposante verschijning. Je vindt er een klein (gratis) museum en een restaurant met een zonovergoten terras. Vlakbij het Gran Hotel gelegen. 

Castillo de San José

Dit kasteel stamt uit de 18e eeuw en was bedoeld als extra slot op de deur om piratenaanvallen te pareren. In het kasteel is Museo Internacional de Arte Contemporáneo gevestigd (entree 5 euro).  Het museum in aan de kleine kant en valt ietwat tegen qua aanbod gerelateerd aan de entree en de afgelegen ligging. Pluspunten zijn het restaurant en de stijlvolle bar. Neem ook een kijkje boven.

Terug naar introductie Arrecife


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring