Castillo de Santa Bárbara

Castillo de Santa Bárabara, van oorsprong een 9e eeuw Moors kasteel, bevindt zich op de 166 meter hoge heuvel Benacantil. De snelste manier om er te komen is met de lift ter hoogte van het stadsstrand. Maar je kunt ook gaan wandelen vanuit het centrum door het wijkje Santa Cruz. Reken daarbij op een pittige klim van ongeveer driekwartier met onderweg al mooie uitkijkpunten in het verschiet. De attractie boven (er is ook een bescheiden museum en gelegenheid om wat te drinken) is vooral het weidse uitzicht over Alicante en zijn kustlijn.  

Barrio Santa Cruz

Wie de afdaling inzet komt in de pittoreske mediterraanse wijk Santa Cruz terecht. Met haar smalle straatjes, trappen, pleinen, bloemen en charmante huisjes geen straf om door heen te lopen. 

Kerken Alicante

Basílica de Santa María
Deze gotische Valenciaanse kerk in de omgeving van de haven werd eind 15e, begin 16e eeuw gebouwd. De oudste kerk van Alicante staat op de plek waar ooit de belangrijkste moskee stond. Binnen bevindt zich een middenschip met 6 zijkapellen en een fraai altaar. 

Concatedral de San Nicolás
Een 17e eeuwse co-kathedraal met een sobere buitenkant gebouwd op de plaats van een moskee. Binnen is de rijkversierde orgel (naar verluid de oudste van Valencia) een bezienswaardigheid.

Ayuntamiento

Dit barokke stadhuis annex paleis is een van de fraaiste historische bezienswaardigheden in het oude centrum van Alicante. Uitgerust met een fraaie barokke gevel met gedecoreerde luiken werd het paleis begin 18e eeuw gebouwd. Voor het stadhuis ligt een fijn plein waar je kunt neerstrijken op een zonovergoten terras. 

Explanada de España

Deze flaneerpromenade opgesierd met kleurrijk marmer en omzoomd door enorme palmbomen is één van de toeristische peilers van Alicante. Bezaaid met restaurants en terrasjes loopt de promenade langs de jachthaven.

Museums Alicante

Museo de Archeológico Provincial de Alicante
Het archeologisch museum van Alicante kent de beste beoordelingen van Alicante. Het museum presenteert zo'n honderd duizend jaar geschiedenis van Alicante. Er is ook een gladiatorententoonstelling. 5 euro entree. 

Museo de Arte Contemporáneo
Museo de Arte Contemporáneo is gevestigd in het 17e eeuwse Casa de la Asegurada. De collectie bestaat uit 20e eeuws werk van grote Spaanse meesters Miró, Dalí en Picasso. Entree gratis.

Museo de Bellas Artes Gravina
Dit kunstmuseum toont werk van de middeleeuwen tot 1920 met vooral werk van kunstenaars uit Allicante. Ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. Gevestigd in het Palacio Gravina. Entree gratis.

Mercado Central

Verspreid over twee verdiepingen biedt Mercado Central uit 1921 een groot aanbod groente, fruit, vlees vis en meer. In het oog springend zijn de versieringen in het modernisme op de weelderige voorgevel van de markthal. Zeker ook de moeite om een kijkje binnen te nemen en de stalletjes met verse producten af te struinen. Gelegen aan de Avenida de Alfonso X El Sabio. 

Playa del Postiguet

Direct ten noorden van de jachthaven ligt het sfeervolle stadsstrand van Alicante. Het 900 meter lange Playa del Postiguet aan de voet van de Monte Benacantil beschikt over veel toeristische voorzieningen. 

Playa de San Juan

Zoek je meer ruimte en rust ga dan naar het 6 kilometer noordelijker gelegen Playa de San Juan dat kilometers doorloopt. Hier heb je een heel breed en een veel minder bevolkt strand tot je beschikking geflankeerd door een fraaie esplanade met verschillende restaurantjes. 


Terug naar introductie Alicante


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring