Castillo de Santa Bárbara
Dit kasteel bevindt zich in het centrum van Alicante op de 166 meter hoge heuvel Benacantil. De snelste manier om er te komen is met de lift ter hoogte van het stadsstrand. Maar je kunt ook gaan wandelen vanuit het centrum door het wijkje Santa Cruz. Reken op een pittige klim van ongeveer driekwartier. De attractie boven (er is ook een bescheiden museum) is een weids uitzicht over Alicante en zijn kustlijn.  

Ayuntamiento

Dit barokke stadhuis is de fraaiste historische bezienswaardigheid in het oude centrum. Voor het stadhuis ligt een fijn plein waar je kunt neerstrijken op een zonovergoten terras. 

Basílica de Santa María
Deze gotische Catalaanse kerk werd eind 15e, begin 16e eeuw gebouwd. De oudste kerk van Alicante staat op de plek waar ooit de belangrijkste moskee stond. 

Esplanada de España
Deze flaneerpromenade, lopend langs de haven, is één van de toeristische peilers van Alicante. De Esplanada de España is bezaaid met palmbomen en restaurants.

Museo de Arte Contemporáneo
Alicante kent een aantal gratis musea. Een daarvan is het fraaie Museo de Arte Contemporáneo gevestigd in het 17e eeuwse Casa de la Asegurada. In de collectie bevindt zich 20e eeuws werk van grote Spaanse meesters als Picasso, Dalí en Miró. 

Museo de Bellas Artes Gravina
Dit gratis kunstmuseum is gevestigd in het Palacio Gravina. In Museo de Bellas Gravina wordt werk getoond van de middeleeuwen tot 1920.  

Playa del Postiguet
Direct ten noorden van de haven ligt het drukke stadsstrand van Alicante. Het 900 meter lange Playa del Postiguet 
aan de voet van de Monte Benacantil beschikt over veel toeristische voorzieningen. 

Playa de San Juan
Zoek je meer ruimte en rust ga dan naar het 6 kilometer noordelijker gelegen Playa de San Juan. Hier heb je een heel breed en een veel minder bevolkt strand tot je beschikking. Het strand loopt kilometers door. 

Mercado Central
Mercado Central, uit 1921, is gelegen aan de Avenida de Alfonso X El Sabio op 500 meter ten noordwesten van de kathedraal. In het oog springend zijn de versieringen in de modernista stijl op de weelderige voorgevel. Stap ook binnen, want het is een feest om de stalletjes met verse producten af te struinen. 

 

  

 

Terug naar introductie Alicante


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring