Laguna de Alegría 

In de krater van vulkaan Tecapa (1593 m hoog) bevindt zich Laguna de Alegría. Het kratermeer wordt omringd door thermale bronnen en fumarolas. Het meer ligt op 2 km van Alegría en is goed aan te lopen. Bij aankomst bij het meer betaal je een entree van zo'n 50 dollarcent. Vergeet je camera niet, want het vulkanische meer is zeer fotogeniek.   
 

Mirador de los Cien Grados

Pak onderweg naar het meer ook ook het uitzichtspunt Mirador de Los Cien Grados mee. Je hebt er namelijk schitterende panorama's over Alegría en zijn omgeving. De weg naar boven is goed voor 100 treden. Best een pittige klim.

Parque Central

Het centrale plein is een heerlijke plek om neer te strijken. Ook wat betreft de accommodatie. Het bescheiden plein komt tot leven aan het begin van de avond. De charme is vooral de gemoedelijke en authentieke Salvadoraanse sfeer die er heerst. 

Iglesia de Alegría

Als je het plein uitloopt, dan loop je vanzelf aan tegen deze liefelijke kerk in Salvadoraanse stijl. De kerk binnen is eenvoudig maar mooi.
 

Stranden oostkust

Alegría is een goede uitvalsbasis voor de stranden van de oostkust van El Salvador. Zoals Punta del Diamante. Vaak aangemerkt als mooiste strand aan deze kuststrook, maar in werkelijkheid valt dat ietwat tegen. Een bezoek is vooral interessant als je een stranddag wilt beleven tussen de Salvadorianen. Buitenlandse toeristen zijn er nauwelijks. Houd er wel rekening mee dat op zondag maar een beperkt aantal bussen deze geïsoleerde locatie aandoet (na 15:00 rijden geen bussen meer terugr). Voor wie avontuurlijk is ingesteld kan ook gaan liften. Je komt dan terecht in de winderige achterbak met Salvadorianen (meestal tegen een kleine vergoeding). En als je geluk hebt (bij toeristen geen uitzondering) plaatsnemen naast de chauffeur.
 

Terug naar introductie Alegría


Reisbestemmingen El Salvador

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring