Universiteit van Alcalá 
De universiteit van Alcalá werd in 1499 gesticht door kardinaal Cisneros en geldt als een van de oudste universiteiten van Spanje. Het oudste universiteitsgebouw, San Ildefonso, is bewaard gebleven en vormt een populaire toeristische attractie. Een prominente oud-student is Lope de Vega, een groot schrijver uit de Spaanse gouden eeuw. 

Geboortehuis Cervantes
De andere grote trekpleister van Alcalá de Henares is het geboortehuis van Cervantes in de Calle Mayor. Het huis herbergt een bescheiden museum met oude attributen uit de tijd van Cervantes, zeker een bezoekje waard. 

Calle Mayor
De belangrijkste straat van Alcalá de Henares dateert helemaal uit de 12e eeuw. Deze zeer levendige smalle straat is bezaaid met zaakjes en terrassen.  

Plaza de Cervantes
De Calle de Mayor mondt uit in Plaza de Cervantes, het belangrijkste plein van Alcalá de Henares. Aan dit grootse plein van 200 meter lang en 60 meter breed vind je onder meer een monument ter ere van Miguel de Cervantes. 

Kathedraal Alcalá
De Catedral-Magistral de los Santos Niños Justo y Pastor staat aan het Plaza de los Santos Niños. De stijl van de kathedraal is gotisch. Binnen bevinden zich de overblijfselen van kardinaal Cisneros (1436-1517).

Corral de los Comedias de Alcalá
Corral de los Comedias uit 1601 is een van de oudste theaters van Europa. Je vindt het theater aan de Plaza Cervantes, nummer 15.

Archeologisch Museum
Aan Plaza de las Bernardas staat Museo Arqueológico Regional de la Comunidad de Madrid dat is gevestigd in een voormalig klooster. Tot de collectie van dit interessante museum behoren objecten uit de prehistorie, Romeinse mozaïeken en uiteenlopende lokale vondsten. Ook voor kinderen een leuk uitstapje. 
 

Terug naar introductie Alcalá de Henares


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring