Muren
De Murallas de Albarracín bevinden zich op een hoogte van 1171 meter. Het hoogste punt van de muralla is de Torre del Andador die stamt uit de 10e eeuw. De muren die we nu zien zijn grotendeels tot stand gekomen in de 14e eeuw. De klim naar boven is pittig maar het uitzicht is zeer de moeite waard. 

Kasteel
Het Alcázar de Albarracín is zowel een kasteel als een archeologische vindplaats. Het kasteel met 11 torens stamt voor een deel uit de 9e eeuw. Tot de overblijfselen van het kasteel behoren ook delen van een 10e eeuws Moors paleis. 

Kathedraal
Een van de onderscheidende gebouwen in het kleine centrum van Albarracín is de kathedraal waarvan de toren de aandacht opeist. Oorspronkelijk was de kathedraal een romaans gebouw maar in de 16e eeuw is hij flink gerestaureerd. Neem ook een kijkje binnen voor de fraaie muur- en plafondversieringen. 

Santa María kerk
Iglesia de Santa María maken deel uit van de verdedigingsmuren van Albarracín. Oorspronkelijk stamt de kerk uit het Visigotisch tijdperk; de huidige versie is uit de 16e eeuw.

Museo de Juguetes
Zowel voor kinderen als volwassenen is het Speelgoedmuseum van Albarracín een onderhoudend en een leerzaam uitstapje. Museo de Juguetes neemt je namelijk mee op reis door de historie van het speelgoed. Het museum bevindt zich in het benedengedeelte van Albarracín voor de entree naar het centrum en wordt aangegeven door een bord in de omgeving van de parkeerplaats.

 

Terug naar introductie Albarracín


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring