Muren van Albarracín

De Murallas de Albarracín bevinden zich op een hoogte van 1171 meter. Het hoogste punt van de muur is de Torre del Andador die stamt uit de 10e eeuw ten tijde van de Taifa de Albarracín. De muren die we nu zien zijn grotendeels tot stand gekomen in de 14e eeuw. De klim helemaal naar boven is pittig (goede schoenen zijn aanbevolen) maar het uitzicht boven op de stad en omgeving zijn zeer de moeite waard. 

Kasteel van Albarracín

Het Alcázar de Albarracín is zowel een kasteel als een archeologische vindplaats. Het kasteel met 11 torens stamt voor een deel uit de 9e eeuw. Tot de overblijfselen van het kasteel behoren ook delen van een 10e eeuwse Moors paleis. 

Kathedraal

Een van de onderscheidende gebouwen in het kleine centrum van Albarracín is de kathedraal waarvan de toren de aandacht opeist. Oorspronkelijk was de kathedraal een romaans gebouw maar in de 16e eeuw is hij flink gerestaureerd. Liefhebbers nemen ook binnen een kijkje voor de fraaie muur- en plafondversieringen (alleen onder begeleiding van een gids). 

Santa María kerk

Iglesia de Santa María maken deel uit van de verdedigingsmuren van Albarracín. Oorspronkelijk stamt de kerk uit het Visigotisch tijdperk. De huidige versie in mudéjarstijl stamt uit de 16e eeuw. De kerk doet nu dienst als auditorium voor concerten.

Museo de Juguetes

Het twee verdieping tellende Museo de Juguetes neemt je mee op reis door de historie van het speelgoed. Met een zeer uitgebreide collectie, waaronder een aantal zeer oude stukken, is het speelgoedmuseum zowel voor kinderen als volwassenen een onderhoudend en een leerzaam uitstapje. Het museum bevindt zich in het benedengedeelte van Albarracín in de omgeving van de parkeerplaats.

 

Terug naar introductie Albarracín


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring