Torre de Hércules
Oorspronkelijk gebouwd door de Romeinen in de 1e eeuw en herbouwd in de 18e eeuw. De toren die zich op het meest noordwestelijke punt van de stad bevindt, kan bezocht en beklommen worden. Het hoogtepunt vormt de mirador bovenin die een weids uitzicht op de woeste baai biedt. Nabij de vuurtoren liggen wandelroutes die o.m. voeren naar de kust een een fraai strandje. Entree 3,5 euro.

Monte de San Pedro
Voor de beste mirador ga je naar de Monte de San Pedro. Deze heuvel kan zowel met de auto, te voet of met de kabelbaan beklommen worden. Boven bevinden zich o.m. wandelpaden, grasvelden, een enorm kanon, een restaurant en verschillende fraaie uitkijkpunten. Vanaf 10:00 open; gratis entree.

Plaza de María Pita
Vernoemd naar de stadsheldin vormt dit elegante klassieke Spaans plein een fraaie entree tot de gezellige oude kern van A Coruña. María Pita speelde een actieve rol in de verdediging van de stad tegen de Engelse piraat Francis Drake. Let ook ook op de karakteristieke galerías op het plein  

Aquarium Finisterrae
Een unieke plek om de vele geheimen van de zee te ontdekken. Doordeweeks geopend van 10:00-18:00; entree 10 euro.

Casa de la Ciencias
Onderhoudend wetenschapsmuseum waar je o.m. de eerste computer van Spanje kunt bekijken.

Iglesia de Santiago
De oudste kerk uit de stad werd gebouwd in de 12e eeuw in romaanse stijl. 

De eerste Zara
In A Coruña is het allemaal begonnen met de Zara. De eerste winkel werd geopend in 1975. Je vindt hem midden in het winkelhart, Calle de Juan Flórez 64.   

Terug naar introductie A Coruña


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring