Torre de Hércules

Oorspronkelijk gebouwd door de Romeinen in de 1e eeuw en daarmee de enige Romeinse toren en de oudste nog actieve vuurtoren. De toren die zich op het meest noordwestelijke punt van de stad bevindt, kan bezocht en beklommen worden. De mirador biedt een weids uitzicht op de stad en de woeste baai. Nabij de vuurtoren liggen een aantal wandelroutes die voeren naar de kust een een fraai strandje. Entree 3,5 euro.

Paseo Marítimo

Met 13 km de grootste zeeboulevard van Europa waar genoeg te zien en te ondernemen valt. De promenade omringt de hele stad en voert je naar verscheidene stranden en bezienswaardige plekken waaronder een aantal bijzondere kunstwerken. Naast slenteren speciaal ingericht voor hardlopen en fietsen.

Stranden Coruña

Playa del Orzán
Playa del Orzán is het grootste stadsstrand van Coruña met een lengte van 780 meter. Gelegen in het stadshart nabij het aangrenzende Playa de Riazor. Let wel op met zwemmen want het strand geniet een reputatie qua zwemgevaar. Playa de Riazor is het tweede grootste strand van Coruña en meet 610 meter. In de zomer vinden hier veel concerten en festiviteiten plaats. 

Avenida de la Marina

Deze havenpromenade is vooral bekend om zijn huizen met verglaasde balkons. De Avenida de Marina brengt je ook naar het oude centrum.

Plaza de María Pita

Dit elegante klassieke Spaans is vernoemd naar de stadsheldin van A Coruña. María Pita speelde een actieve rol in de verdediging van de stad bij de aanval van de Engelse piraat Francis Drake. Let ook ook op de karakteristieke gallerijen op het plein.

Kerken Coruña

Iglesia de Santiago
Gebouwd in de 12e eeuw in romaanse stijl is Iglesia de Santiago de oudste kerk van A Coruña. In de loop van de tijd kwamen daar stijlen bij, zoals gotisch. Het interieur is eenvoudig en binnen zijn de polychroom snijwerken en afbeeldingen van de Maagd bezienswaardige plekken. 

Aquarium Finisterrae

Een zeer goed aangeschreven aquarium om de vele geheimen van de zee te ontdekken. Grote verscheidenheid aan soorten waaronder kleine haaien. Verder ook natuurlijke baden met zeehonden, walrussen en meer. Speciaal Covid-beleid met een tijdelijke gereduceerde entree van 4 euro.

Musea Coruña

Casa de la Ciencias
Onderhoudend en interactief wetenschapsmuseum waar volwassenen en kinderen van alles te weten kunnen komen over de wetenschap. Uitgerust met een planetarium en drie verdiepingen met tentoonstellingen. Zo kan de eerste computer van Spanje bekeken worden Casa de la Ciencias.

Monte de San Pedro

Voor de beste mirador ga je naar de Monte de San Pedro. Deze heuvel kan zowel met de auto, te voet of met de kabelbaan genomen worden. Boven bevinden zich  wandelpaden, grasvelden, een enorm kanon, een restaurant en verschillende fraaie uitkijkpunten. Vanaf 10:00 open; entree gratis.

Nog meer Coruña

Zara
Speciaals voor liefhebbers van de beroemde Spaanse kleding, in A Coruña is het allemaal is begonnen met Zara. De eerste winkel werd geopend in 1975 midden in het winkelhart op nummer 64 van de Calle de Juan Flórez.  

Terug naar introductie A Coruña


Reisbestemmingen Spanje

Steden Spanje

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2024 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring