Agenda Spaanstalige Wereld


World Cinema Amsterdam

13-08-2020


World Cinema Amsterdam laat het publiek al 10 jaar genieten van de beste onafhankelijke films wereldwijd waaronder een divers aanbod uit Latijns-Amerika. Hieronder vind je een selectie van de Spaanstalige producties uit Latijns-Amerika voor 2019. 


 

Spaanstalige films World Cinema Amsterdam 2019

Botero
Regisseur Don Millar filmde in tien steden over de gehele wereld om in zijn eerste lange documentaire het leven en werk van Botero in beeld te brengen – een poëtische, achter-de-schermen kroniek van de 'Maestro'. Vertoning in het kader vant Rialto’s maandelijkse kunstprogramma: Cracking the Frame.
Colombia | Don Millar | 2018 

Rojo
Deze derde film van de Argentijnse regisseur Benjamín Naishtat, hij schreef zelf het scenario, oogt in kleurgebruik en cameravoering als een heuse misdaadfilm uit de jaren 70. Ondertussen laat hij zien wat er mis was in het Argentinië van die jaren. Nadat in 1976 luitenant-generaal Jorge Videla aan de macht was gekomen, waren verdwijningen aan de orde van de dag. Maar velen keken de andere kant op. Vincent van Warmerdam schreef de score.
Argentinië | Benjamín Naishtat | 2018 

Monos
De Colombiaans-Ecuadoriaanse regisseur Alejandro Landes, wiens Porfirio in 2011 de WCA Jury Award won, vertelt in de hallucinatoire thriller Monos geen politiek verhaal over kindsoldaten, maar geeft zijn visie op het dunne laagje beschaving dat spoorloos verdwijnt zodra het leven op het spel staat: Lord of the Flies 2.0. Het adembenemende camerawerk is van de Nederlander Jasper Wolf, terwijl Mica Levi (Under the Skin) verantwoordelijk is voor de score.
Colombia | Alejandro Landes | 2019

Ergens op het Mexicaanse platteland runt dichter Juan samen met zijn vrouw Esther een stierenranch. Als Esther het heel goed blijkt te kunnen vinden met paardentrainer Phil, een vriend van Juan, reageert deze aanvankelijk niet afwijzend – sterker: hij moedigt haar aan een verhouding te beginnen; ze hebben immers een open huwelijk. En dat doet ze, al wil ze er, tot frustratie van Juan, niet veel over vertellen. Langzaamaan overvleugelen onzekerheid, jaloezie en achterdocht al zijn rationele overwegingen.
Mexico | Carlos Reygadas | 2018

Wat gebeurt er tussen man en vrouw als hun enige kind, voor wie zij zo lang hebben gezorgd, besluit het ouderlijke nest te verlaten? De Argentijnse debuterende regisseur Juan Vera, die in de filmwereld vooral zijn sporen als producent heeft verdiend, laat het zien in deze warme, romantische komedie, waarvoor hij zelf het scenario schreef.
Argentinië | Juan Vera | 2018

De Mexicaanse staat Oaxaca, diep in het zuiden van het land, is het woongebied van de Mixteken, een van de oorspronkelijke Indiaanse volken. De traditionele genezeres Soledad woont er met haar zevenjarige kleinzoon José; haar dochter Adela, de moeder van Jose, is al jaren geleden voor werk naar Mexico-Stad vertrokken. Op een dag belt Adela op: ze gaat trouwen en wil graag dat Jose nu bij haar in de stad komt wonen. Soledad heeft zo haar bedenkingen.
Mexico | Itandehui Jansen | 2018

Buenos Aires: veertiger Pilar zit op een dood spoor: ze is getrouwd met een even pretentieuze als vage kunstenaar, ze heeft een spijbelende nietsnut van een zoon, en op haar werk in de reclamewereld gaat het ook al niet echt lekker. Tel daar het gedoe bij op dat ze heeft met haar zus en vrienden, en dan kom je uit bij de paniekaanval die haar op een dag overvalt. Tijd om het roer om te gooien.
Argentinië | Martino Zaidelis | 2018


Periode: donderdag 15 augustus - zaterdag 24 augustus 
Kaartverkoop: World Cinema AmsterdamRialtoDe Balie 
 

 
« januari 2020 »
zonmaadinwoedonvrizat
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring