Spaanstalige Wereld Agenda

International Film Festival Rotterdam

25-01-2023
Van woensdag 25 januari tot zaterdag 5 februari vindt de 52e editie van het International Film Festival Rotterdam plaats. Het grootste filmfestival van Nederland staat voor 12 dagen eigenzinnige films, live performances, debatten met filmmakers en leuke feestjes, maar dat is nog even wachten...Het IFFR vertoont honderden films waaronder een flinke portie Spaanstalige producties. Spaanstalige Wereld zet ze elk jaar voor je op een rijtje. SPAANSTALIGE FILMS EN DOCU'S 2022 

Clara Sola
Nathalie Álvarez, Costa Rica, 106 minuten
Clara leeft in haar eigen wereld, waar de planten en dieren haar innigste vrienden zijn. Vanwege haar fysieke en geestelijke beperkingen houdt haar moeder haar doen en laten in een stevige greep. Een nieuwe ontmoeting schudt haar beknotte bestaan op. 

Corsini interpreta a Blomberg y Maciel
Marino Llinás, Argentinië, 100 minuten
Argentijnse regisseur is terug met een film over de Italiaans-Argentijnse zanger Ignacio Corsini. 'De grootste zanger van tango's en Argentijnse klassiekers', aldus Llinás, die net als in La flor geregeld zelf in beeld verschijnt. 

EAM
Paz Encina, Paraguay, 83 minuten
Eami betekent 'bos' in het Ayoreo. Het betekent ook 'wereld'. Kennelijk maakt het inheemse Ayoreo-Totobiegosode-volk geen onderscheid: de bomen, dieren en planten die hen al eeuwenlang omringen, zijn voor hen alles wat er is. En ze wonen in het gebied dat de grootste ontbossing kent ter wereld.. 

EKOBIO
Elkin Calderón Guevara, Colombia, 23 minuten
De titel, EKOBIO, komt van de Afro-Colombiaanse schrijver Manuel Zapata Olivella, die de term gebruikte om mensen van kleur te beschrijven zonder connotaties van koloniale uitsluiting.

Eles transporte a morte
Helena Girón, Spanje, 75 minuten
Het jaar is 1492: drie mannen springen van het schip van Christopher Columbus, met medeneming van een zeil. Ze vluchten over de rotsen om uit handen te blijven van de woeste bemanning. Vlakbij treft een vrouw haar zuster na een dodensprong zwaargewond aan. Ze neemt haar mee naar een genezeres in de hoop haar in leven te houden.

El gran movimiento
Kiro Russo, Bolivia, 85 minuten
Samen met vrienden komt de werkloze zoon van een mijnwerker na een lange mars aan in La Paz, op zoek naar werk in de mijnen. Hun missie is echter tevergeefs. De film volgt hem en zijn twee kameraden bij hun wanhopige pogingen in elk geval wat geld te verdienen in de enorme stad. Ondertussen wordt Elder steeds zieker.

Noche de fuego
Tatiano Huezo, Mexico, 110 minuten
Drie meisjes wonen in een afgelegen bergdorp dat wordt beheerst door drugskartels. De meeste volwassen mannen zijn vertrokken om elders geld te verdienen, maar geld sturen ze niet op naar hun achtergebleven vrouwen. Die werken op de papavervelden en proberen hun dochters uit handen te houden van de clans.

Quien lo impide
Jonás Trueba, Spanje, 95 minuten
Meeslepende driedelige film die vijf jaar lang de levenskracht van een groep tieners op een empathische en ontroerende manier vastlegt.


INTEGRALE PROGRAMMA EN TICKETS 

Bezoek de website van IFFR voor het integrale programmaschema 2022 en de leukste events.  

LOCATIES
De films en activiteiten vinden normaal plaats op verscheidene locaties verspreid over de stad. Grotendeels op loopafstand van elkaar bevinden maar sommige locaties liggen wat verder weg. Het kloppend hart van het IFFR is het Schouwburgplein. Daar bevinden zich locaties als Pathé, De Doelen en de Rotterdamse Schouwburg. In een straal van 500 meter liggen filmlocaties als het Cinerama Filmtheater en het Oude Luxor theater. LantarenVenster bevindt zich op de Kop van Zuid, op circa 2,5 kilometer ten zuiden van het Schouwburgplein.   

ETEN EN DRINKEN 
Gedurende het festival is er overdag en 's avonds onder normale omstandigheden van alles te beleven. Voor een lunch met filmpubliek ga je naar De Doelen. Het uitgaanshart tijdens IFFR is de Rotterdamse Schouwburg waar het Film Café tot diep in de nacht dé ontmoetingsplek is voor publiek en filmmakers. Entree op vertoon van ticket.  terug naar agenda

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring