Agenda Spaanstalige Wereld


International Film Festival Rotterdam

24-01-2022Van maandag 1 februari tot zondag 7 februari en van 2 t/m 6 juni was er een wel zeer bijzondere corona-editie van het International Film Festival Rotterdam: de 50e editie van het grootste filmfestival van Nederland. Onder normale omstandigheden 12 dagen lang films, live performances, debatten met filmmakers en leuke feestjes - nu opgedeeld in twee delen waarvan het winterdeel volledig digitaal is. Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) vertoont honderden films waaronder een flink aanbod Spaanstalige producties. Bekijk hieronder films en docu's van de laatste edie van het IFFR uit en over de Spaanstalige wereld. SPAANSTALIGE FILMS EN DOCU'S 2021 

Auorara
Paz Fabrega, Costa Rica, 92 minuten
Bedachtzaam en liefdevol vertelt Aurora het verhaal van een ongewenste zwangerschap. De veertigjarige Luisa geeft, naast haar werk als architect, op bevlogen wijze creatieve workshops aan kinderen. Op een dag vindt ze bij de toiletten van de school de zeventienjarige Julia, die ongewenst zwanger blijkt. Luisa besluit haar te helpen en manoeuvreert zichzelf daarmee in een ingewikkelde positie, ergens tussen vriendin, lerares en moederfiguur in. 

Destello Bravióuorara
Ainhoa Rodríguez, Spanje, 95 minuten
In een stil Spaans dorp roddelen de vrouwen erop los wanneer een van hen haar man verlaat. Misschien willen zij ook wel ontsnappen aan de knellende, patriachale banden van deze traditionele gemeenschap. Een documentair ogend drama met een vleugje magisch realisme. 

Librorio
Nino Martínez Sosa, Dominicaanse Republiek, 99 minuten
Een arme Dominicaanse boer raakt zoek tijdens een orkaan en keer terug als profeet. Zijn gemeenschap van volgelingen wekt al snel argwaan van de autoriteiten. Vanuit meerdere gezichtspunten vertelt Liborio de geschiedenis van een beweging met spiritualiteit en de strijd om zelfbeschikking.

El Perro que no calla
Ana Katz, Argentinië, 73 minuten
Dertiger Sebastian hopt lijdzaam van baan naar baan in dit tragikomische verhaal, dat per scène een sprong vooruit maakt in de tijd. Terwijl hoofdrolspeler Daniel Katz het ongemak mooi invoelbaar maakt, houdt deze zwart-witfilm een aangename balans vast tussen ingevoeld drama en licht absurdisme. 

Terranova
Alejandro Pérez Serrano - Alejandro Alonso Estrella, Cuba, 50 minuten
Steden herhalen zich niet, ze transformeren. Sommige steden zijn gebouwd op een filosofisch idee. De levendige stad die we zien in Terranova is gemaakt van reflecties, herinneringen aan andere steden en visioenen van de toekomst. We worden meegezogen in een bijzondere, speelse film waarin geen gebouw recht lijkt te staan en het lastig is te weten waar we zijn. De indringende soundtrack draagt bij aan een magische sfeer, deels gefilmd met een camera obscura.
 

INTEGRALE PROGRAMMA EN TICKETS 
Bezoek de website van IFFR voor het integrale programmaschema 2021 en de leukste events.  

LOCATIES
De films en activiteiten vinden normaal plaats op verscheidene locaties verspreid over de stad grotendeels op loopafstand van elkaar bevinden. Het kloppend hart van het IFFR is het Schouwburgplein waaraan locaties als Pathé, de Doelen en de Rotterdamse Schouwburg zich bevinden. In een straal van zo'n 500 meter liggen filmlocaties als het Cinerama Filmtheater en het Oude Luxor theater. LantarenVenster bevindt zich op de Kop van Zuid, op circa 2,5 kilometer ten zuiden van het Schouwburgplein.   

ETEN EN DRINKEN 
Gedurende het festival is er onder normale omstandigheden overdag en 's avonds elke dag van alles te belevenn. Lunchen met filmpubliek kan bijvoorbeeld in de Doelen. Hét uitgaanshart is de Rotterdamse Schouwburg waar het Film Café tot diep in de nacht de ontmoetingsplek is voor publiek en filmmakers (entree op vertoon van ticket).  


 

 
« juni 2021 »
zonmaadinwoedonvrizat
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2021 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring