Agenda Spaanstalige Wereld


Gort over de Grens: Spanje

21-02-2020In een nieuwe reeks van Gort over de Grens reist Ilja Gort opnieuw door Spanje. In zes afleveringen dompelt de wijnboer zich onder in het goede Spaanse leven en laat hij de spectaculaire schoonheid van het land zien.  

Spanje zit vast aan Europa, maar het hoort er totaal niet bij. Het heeft een eigenzinnig volk. Rouwdouwers, maar ook levensgenieters. Een watertandend lekkere keuken met stoere, bloedrode wijnen.

Aflevering 1
Gort reist door de provincie Alicante. Op een voormalig pirateneiland maakt hij kennis met de Italiaans/Spaanse keuken. Bij een wonderlijke wijnboer proeft hij de duurste wijn van Spanje. In Benidorm stelt hij zich bloot aan de hemel en de hel en wordt door zingende druivenpluksters getrakteerd op de lekkerste vieze wijn die Gort ooit gedronken heeft. 

Aflevering 2
Ilja Gort reist door de Spaanse provincie Asturias. In een miljoenen jaren oude kaasgrot, waarvan de sleutel kwijt is, eet hij dodemanskaas. Hij vaart bij heftige storm de zee op om een reuzenkreeft te vangen en hij proeft wijn bij een wijnboerin, die regelmatig de beren uit haar wijngaard moet verjagen. 

Aflevering 3
Ilja Gort reist door de Spaanse provincie Huelva. Tijdens het grootste religieuze feest van Spanje wordt hij de kerk uitgesmeten omdat hij zijn petje vergeet af te zetten. Gort gaat ook op bezoek in het atelier van een trommelmaker, test de wereldkampioen tortillabakken en bij een bevriende wijnboer drinkt hij de wijn die eigenlijk bestemd is voor de kerk.

Aflevering 4
Gort reist door de Spaanse provincie Catalonië. Hij bezoekt het geliefde dorp van Salvador Dali en eet in diens vaste restaurant Dali's favoriete vissoep. Met een stronteigenwijze wijnboer proeft hij cava, die geen cva blijkt te zijn. 

aflevering 5 op vrijdag 21 februari om 19:50 uur op NPO 2
 

 
« februari 2020 »
zonmaadinwoedonvrizat
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2020 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring