Spaanstalige Wereld Agenda

Filmtip: Suro

05-10-2023


Het verliefde stel Elena en Iván staat op het punt hun eerste kindje te krijgen. Ze nemen het grootse besluit hun leven totaal om te gooien en de stad te verruilen voor het platteland...


De rol van Elena wordt vertolkt door Vicky Luengo, die in Spanje bekend is geworden door haar rol in de tv-serie Antidisturbios, waarvoor ze ook een award voor Beste Actrice won. Pol López (El Sustituto, Esperando a Dalí) speelt de mannelijke hoofdrol in Suro en won daarvoor de award voor Beste Acteur op het Almería International Film Festival en een Gaudí Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol.

Internationaal op diverse filmfestivals in de prijzen gevallen, is het romantische drama Suro de debuutfilm van Mikel Gurrea. In Nederland gaat Suro in première op de 25ste editie van Film by the Sea, 8-17 september in Vlissingen). Op ander filmfestivals werd Suro dit jaar al bekroond met 14 nominaties en 8 awards, waaronder bij de Gaudí Awards, het San Sebastián International Film Festival en het Almería International Film Festival.  

Regie: Mikel Gurrea
Met: Pol López, Vicky Luengo, Ilyass El Ouahdani
Genre: Drama 
Duur: 116 min
Land: Spanje
Releasedatum: 5 oktober 2023


terug naar agenda

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring