Spaanstalige Wereld Agenda

Carnaval de Ponce

23-02-2024
Carnaval de Ponce is het grootste en oudste carnaval van Puerto Rico. Het carnaval van Ponce dat een week duurt en een dag voor Aswoensdag eindigt, kent een historie die teruggaat tot 1858. 

Duivelse maskers 

Het carnaval van Ponce wordt gekenmerkt door Afrikaanse ritmes, optochten met praalwagens en bovenal vejigantes. Dat zijn felgekleurde kostuums die de duivel vertegenwoordigen. Het masker van dit kleurrijke kostuum wordt gemaakt van papieren manchet. Met de hoorns op de maskers wordt niet alleen geluid gemaakt maar wordt tijdens de processies ook mee geslagen .

Activiteiten Carnaval de Ponce

Het carnaval start op woensdag bij het oude stadhuis van Ponce. Daarvandaan vertrekt de bonte stoet met gemaskerde figuren. Donderdag is het beurt van de optocht van Rey Momo. Vaak vertolkt door een bekende inwoner van Ponce is Koning Momo de tegenhanger van de duivel die zorgt voor evenwicht tussen goed en kwaad. Op zaterdag het de beurt aan de kroning van de carnavalskoningin. Deze wordt opgevolgd door de belangrijkste parade van het carnaval op zondag. Het feestgedruis eindigt tenslotte op dinsdag met de symbolische begrafenis van de Sardina: Entierro de la Sardina. Dat gaat gepaard met het zingen van het slotlied. 

Periode: donderdag 23 februari - dinsdag 27 februari  


terug naar agenda

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2023 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring