Agenda Spaanstalige Wereld


Najaarscursussen Spaans in Veenendaal

01-09-2019

In Veenendaal gaan de Najaarscursussen Spaans van start in de week van 16 september bij taalschool Sonia-Spaans. Bekijk hier het rooster met alle data, lestijden, niveaus en de tarieven.   
Gevorderd 2 Spaans in Arnhem

02-09-2019

Bij deze groepscursussen van Hablamos Spaans wordt gewerkt met de nieuwste methodes. Deze zijn leuk, speels en  sterk op de communicatie gericht. Voor de beginners is dat Con gusto 1, voor gevorderden Con gusto 2 (tekst- en werkboek €59,-). U kunt deze boeken tijdens de eerste les meenemen tegen contante betaling of het bedrag tegelijk met het cursusgeld overmaken. De boeken zijn ook te koop of bestellen bij de boekhandel.

Startdag: maandag 2 september (nog niet bevestigd)
Tijd: 13.00-14.30 
Aantal lessen: 16
Kosten: 225 euro (excl. 65,50 euro lesmateriaal)
Seizoen: najaarscursusGevorderd 1 Spaans in Malden

03-09-2019


Bij de cursussen voor gevorderden van Hablamos-Spaans wordt gewerkt met de nieuwste methodes. Deze zijn leuk, speels en sterk op de communicatie gericht. Spaanse les volgen in een groep is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Je kunt samen oefenen en leert van elkaars fouten. Je leert het Spaans aan de hand van allerlei praktische situaties met de nadruk ligt op spreken en luisteren.
 
Startdag: dinsdag 3 september (nog niet bevestigd)
Tijd: 17.45-19.00 
Aantal lessen: 16 
Kosten: 225 euro (excl. 67,50 euro lesmateriaal)
Seizoen: najaarscursus  Halfgevorderd 2 Spaans in Malden

03-09-2019

Bij de cursussen voor halfgevorderden van Hablamos-Spaans wordt gewerkt met de nieuwste methodes. Deze zijn leuk, speels en sterk op de communicatie gericht. Spaanse les volgen in een groep is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Je kunt samen oefenen en leert van elkaars fouten. Je leert het Spaans aan de hand van allerlei praktische situaties met de nadruk ligt op spreken en luisteren.

Startdag: dinsdag 3 september (nog niet bevestigd) 
Tijd: 19.00-20.15 
Aantal lessen: 16 
Kosten: 225 euro (excl. 65,50 euro lesmateriaal)
Seizoen: najaarscursus  
Bienal de Flamenco in Sevilla

05-09-2019Festival La Bienal de Flamenco de Sevilla is één van de grootste flamencohappeningen ter wereld. Het flamencofestival brengt in september de beste flamenco-artiesten naar Sevilla en in heel de stad zijn flamenco-optredens. De flamencobiënnale staat garant voor hoogstaande flamenco variërend van traditionele tot experimentiële flamenco. 

periode: 5 september - 29 september (nog niet bevestigd)
TV: Brieven aan Andalusië

08-09-2019

Brieven aan Andalusië is een zesdelige, persoonlijke serie van Stef Biemans die een jaar geleden met zijn familie naar Zuid-Spanje vluchtte vanwege de politieke onrust en protesten in Nicaragua. Het land waar hij al vijftien jaar woonde. Om contact te krijgen met de mensen uit zijn nieuwe omgeving, stuurt hij brieven met vragen over Andalusië.

 NPO 2 om 20:15
Beginners 1 Spaans in Ede

10-09-2019

Bij Hispania Academia maak je kennis met Spaans en leer je de beginselen. Aan het eind van deze beginnerscursus kun je al aardig Spaans spreken. We behandelen grammatica maar oefenen ook veel met spreken en luisteren. De Spaanse lessen worden gegeven met eigen materiaal van Hispania Academia.

Eerste les: dinsdag 10 september 2019 (nog niet bevestigd)
Lestijd: 19:00-20:30 
Aantal lessen: 10
Tarief: 165 euro
Seizoen: najaarscursus
 
Gevorderd 1 Spaans in Arnhem

15-09-2019


Bij deze groepscursussen van Hablamos Spaans in Arnhem wordt gewerkt met de nieuwste methodes. Deze zijn leuk, speels en sterk op de communicatie gericht. Voor de Beginners is dat Con gusto 1, voor Gevorderden is dat Con Gusto 2 (tekst- en werkboek €59,-). U kunt deze boeken tijdens de eerste les meenemen tegen contante betaling of het bedrag tegelijk met het cursusgeld overmaken. De boeken zijn ook te koop of bestellen bij de boekhandel.

Startdag: maandag 15 september (nog niet bevestigd) 
Tijd: 19.00-20.15 
Aantal lessen: 16 
Kosten: 225 euro (excl. 67,50 euro lesmateriaal)
Seizoen: lentecursus
 Onafhankelijkheidsdag Guatemala

15-09-2019
Op 15 september viert Guatamala zijn onafhankelijkheid op Spanje. In de Spaanse periode vormde het gebied van het huidige Guatemala tot en met Panama Capitanía General de Guatemala. Op 15 september 1821 verklaarde dit koninkrijk Guatemala zich onafhankelijk van Spanje. Uiteindelijk zou het tot 1847 duren voordat Guatemala een onafhankelijke republiek werd.

Onafhankelijkheidsdag is één van de grootste Guatemalteekse feesten. Door heel het land worden er dan parades, traditionele dansen en vuurwerkshows gehouden. Families lopen trots mee in de grote parades die vaak eindigen in parken waar lokale gerechten worden geserveerd.

 
Beginners 2 Spaans in Arnhem

15-09-2019

Bij Hablamos-Spaans leer je Spaans aan de hand van allerlei praktische situaties. Hoewel er ook grammatica behandeld wordt, ligt de nadruk vooral op de spreek- en luistervaardigheid. Bij de groepscursussen werken we met Con Gusto. Dat is een leuke, stimulerende lesmethode, bestaand uit een tekst- en werkboek en twee cd’s.

Startdag: maandag 15 september (nog niet bevestigd)
Tijd: 17.45-19.00
Aantal lessen: 16
Kosten: 225 euro (excl. 65,50 euro lesmateriaal)
Seizoen: najaars
cursus
 Onafhankelijkheidsdag Nicaragua

15-09-2019
September is in Nicaragua de maand van het vaderland (patrio) en in heel het land wappert dan het blauw en wit. In 1821 maakte Nicaragua zich los van de Capitanía General de Guatemala, een divisie van het Spaanse rijk in Centraal-Amerika. Met andere landen uit Centraal-Amerika zou het toen een paar jaar deel gaan uitmaken van het Imperio Mexico, een staat die ontstond na de onafhankelijkheid. De kleine landen van de istmus besloten toen om de Verenigde Staten van Centraal-Amerika te formeren. Uiteindelijk zou Nicaragua op 30 april in 1838 als eerste land van deze federatie een onafhankelijke republiek worden. 

 
Onafhankelijkheidsdag Costa Rica

15-09-2019Op 15 september 1821 maakte Costa Rica zich los van de Capitanía General de Guatemala, een divisie van het Spaanse rijk in Centraal-Amerika. Met andere landen uit Centraal-Amerika zou het toen een paar jaar deel gaan uitmaken van het Imperio Mexico, een staat die ontstond na de onafhankelijkheid. De kleine landen van de istmus besloten vervolgens om de Verenigde Staten van Centraal-Amerika te formeren die tot 1840 stand zou houden. Het zou nog tot 1899 duren voordat de eerste verkiezingen in Costa Rica plaatsvonden. 
Onafhankelijkheidsdag Mexico

16-09-2019

 Vandaag wordt de onafhankelijkheid van Mexico gevierd. 16 september 1810 wordt beschouwd als de dag dat de strijd voor de onafhankelijkheid werd ingezet onder aanvoering van de priester Miguel Hidalgo.

 
Fiestas Patrias in Chili

18-09-2019
In 2018 is Chil tweehonderd jaar onafhankelijk van Spanje en zorgt dit jaar voor extra uitbundige vieringen tijdens Fiestas Patrias. Met Fiestas Patrias Chilenas, ook bekend als Dieciocho, wordt de formatie van Chili als onafhankelijke staat herdacht. De vieringen vinden plaats op 18 en 19 september maar hier kunnen ook de dagen 17 of 20 deel van uitmaken afhankelijk van hoe de dagen vallen. Er wordt tijdens Fiestas Patrias flink feest gevierd in Chili. In de ramadas worden empanadas gegeten, chicha gedronken en de cueca gedanst, de nationale dans. Ten onrechte wordt er soms gesproken van Día de la Independencia (Onafhankelijkheidsdag); de Acta de Independencia werd namelijk formeel gerealiseerd op 12 februari 1818. 

 
San Sebastián Film Festival

20-09-2019Eind september wordt het prestigieuze Festival de San Sebastián gehouden. Het festival is uitgegroeid tot het belangrijkste filmfestival van Spanje en de gehele Spaanstalige wereld. Een groot aantal films dingt naar de gewilde Concha de Oro waaronder de nodige Spaanstalige producties.

Historie San Sebastián Film Festival

Het festival werd ooit in 1953 opgezet met als doel om de Spaanse filmindustrie te stimuleren. Maar reeds in 1955 werden ook films uit andere landen toegelaten. In 1957 verkreeg het festival de status van 'A-categorie filmfestival', de hoogste kwalificatie die een filmfestival kan verkrijgen. In Spanje is Festival de San Sebastián (in het Spaans ook bekend als Festival Internacional de Cine de San Sebastián) het enige filmfestival met deze status.  

Concha de Oro: de ultieme hoofdprijs 

De meeste prijzen worden door een jury toegekend. Dé hoofdprijs is de Concha de Oro (de Gouden Schelp) voor de beste film. Verder is er de Concha de Plata (de Zilveren Schelp) die wordt uitgereikt aan de beste regisseur, acteur en actrice en de Premio Donostia (de Donostia Award) die als eerbetoon wordt toegekend aan een acteur. Ook is er een publieksprijs voor de populairste film.

Prominente locaties tijdens filmfestival

Het filmfestival is uitgerold over verschillende prominente locaties in San Sebastián. De hoofdrol is weggelegd voor het Kursaal waar de films worden getoond. Een andere prominente plek is Teatro Victoria Eugenia. Voor de bouw van het Kursaal was het theater nog het middelpunt van het festival, nu zitten er kantoren gevestigd. Films worden ook getoond in Teatro Principal, het oudste theater van de stad. Het chique hotel María Cristina is een prominente festivallocatie omdat de beroemde filmsterren er verblijven. 

Periode: vrijdag 20 september - zondag 28 september (nog niet bevestigd) 
Fiestas de Patrias de Chile in Nederland

21-09-2019


Jaarlijks wordt de Chileense Onafhankelijkheidsdag gevierd in Nederland. Veel folklore met typisch Chileense live muziek en Chileense gerechten zoals empanadas, maís pastei, hotdogs en zoetigheden zullen deze avond niet ontbreken. Om te proosten is er goede wijn, pisco en pisco sour uit Chili. Verder zijn er veel activiteiten voor de kleintjes. Fiestas de Patrias de Chile wordt afgesloten met  een spetterend feest! 
 
Para las Fiestas Patrias tendremos muchas actividades para los niños. También el folklore ocupara un espacio especial durante esta celebración con música folklórica en vivo. Comidas típicas Chilenas como empanadas, pastel de choclo, completos y dulces. Para brindar un buen vino Chileno, pisco o pisco sour. 
¡Terminaremos con un buen carrete bailable!
Nos vemos el 16 de septiembre?
 
Wanneer: zaterdag 21 september 2019
Locatie: CanDance Studio, Isolatorweg 28, Amsterdam 
Entree: 10,80 euro; 13 euro aan de deur (kinderen tot 14 en ouderen vanaf 70 gratis)
Meer informatie: Stichting Chileense feesten in Nederland
 
 « september 2019 »
zonmaadinwoedonvrizat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Rubrieken

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2019 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring