Spaanstalige Wereld Agenda

Amsterdam Spanish Film Festival

04-11-2022


Liefhebbers van de Spaanse film kunnen hun hart ophalen tijdens het Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF). Naast een uitgebreid genre aan Spaanse films kun je ook live muziek, gastronomie en workshops verwachten.     

    

Openingsfilm: La boda de Rosa (editie 2021)
La boda de Rosa (Rosa's Wedding), de met achttien awards overladen komedie waaronder een aantal voor hoofdrolspeelster Candela Peña (Todo sobre mi madre), is de officiële openingsfilm van ASFF. In deze publiekslieveling speelt Peña een 45-jarige kledingmaakster die altijd klaar staat voor anderen maar nu eindelijk eens voor zichzelf kiest.De getalenteerde en gelauwerde Peña is bij de première aanwezig en zal na afloop met de zaal in gesprek gaan.

Highlights (editie 2021)

  • Met Sentimental  (The People Upstairs) vertaalde Cesc Gay zijn venijnig-geestige theaterhit over twee burenkoppels die bij elkaar over de vloer komen met succes naar het witte doek. Hoofdrolspeelster en steractrice Belén Cuesta, onder meer bekend van de wereldwijd populaire serie La Casa de Papel, is aanwezig op de premièreavond.
  • Het aangrijpende psychologische drama La trinchera Infinita over een zwarte bladzijde in de Spaanse geschiedenis. Met haar vertolking viel Belén Cuesta vele malen in de prijzen. Tevens zal Belén Cuesta na de vertoning van zowel Sentimental als La trinchera Infinita een Q&A geven.
  • Een bijzondere vertoning van The Human Voice, met na afloop een exclusieve online Q&A met Pedro Almodóvar en actrice Tilda Swinton.
  • Speciale screening van de komische tv-serie Maricón perdido, het autobiografische en 'coming of age' verhaal van en over maker Roberto Enríquez (beter bekend als Bob Pop, televisiepersoonlijkheid, columnist, blogger en acteur). Hij zal samen met actrice Candela Peña de vertoning bijwonen.
  • Het magische Destello bravío van Ainhoa Rodríguez oogt als een documentaire maar is ook geïnspireerd op het surrealisme en magisch realisme. Destello bravío laat een, op het eerste gezicht, rustig dorpje in het zuidwesten van Spanje zien, vanuit een hartverwarmend vrouwelijk perspectief. Met behulp van niet-professionele acteurs, ontwrichtende elektronische muziek en suggestief camerawerk bewijst Destello bravío dat zelfs het alledaagse uitzonderlijk kan zijn. Regisseur Ainhoa Rodríguez zal tijdens de vertoning aanwezig zijn.
    Uit Mexico komt het spraakmakende Nuevo orden (New Order) van Michel Franco, dat op het filmfestival van Venetië bekroond werd met een Zilveren Leeuw. In deze dystopische thriller loopt een huwelijksfeest van rijkeluisdochter finaal uit de hand als in de woedende onderklasse in opstand komt.
  • De documentaire Antonio Machado. Los Días Azules van Laura Hojman ontleent zijn titel aan de laatste strofe die dichter Antonio Machado (1875-1939) neerpende. De film schetst aan de hand de plekken waar hij woonde en werkte een portret van deze poëet, filosoof en toneelschrijver, die een voorvechter was van cultuur en onderwijs. Regisseur Laura Hojman is aanwezig op het festival waarbij een Nederlandse dichter Machado van een poëtische context zal voorzien.


Periode: 5-10 oktober 2022
Locatie: Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, EYE Filmmuseum en OBA 
Kaartverkoop: via websites van deelnemende bioscopen (update volgt)
Meer info: Amsterdam Spanish Film Festival

terug naar agenda

Rubrieken

Publicidad

Social Media

    

Over Spaanstalige Wereld

Copyright 2004-2022 Spaanstalige Wereld
Disclaimer - Privacy verklaring